torstai 5. helmikuuta 2009

www.haastaennakkoluulosi.fi

Yhteisvastuukeräys 2009 on alkanut.


Yhteisvastuukeräys tahtoo haastaa maahanmuuttajiin kohdistuvat ennakkoluulot ja tukee heidän työllistymistään. Keräyksen tuotolla tuetaan maahanmuuttajien työllistymistä eri puolilla Suomea. Keräyksen ulkomainen kohde on Bangladesh.
Bangladeshin 150 miljoonasta asukkaasta lähes puolet elää alle 70 sentillä päivässä. Yhteisvastuu tukee pienyrittäjyyttä, maanviljelyä ja naisten ansiotyömahdollisuuksia Bangladeshissa.

Millaisia ovat omat ennakkoluulosi? Voit testata omat ennakkoluulosi YV-keräyksen sivuilla, http://www.haastaennakkoluulosi.fi/. Testi on leikkimielinen. Uskallatko kokeilla?


Useinhan ajattelemme olevamme kovin ennakkoluulottomia, mutta todellisessa tilanteessa asia ei sitten olekaan ihan niin. Tein testin itsekkin ja tuloksena sain kuulla, että olen suhteellisen avarakatseinen ja harkitseva enkä suhtaudu maahanmuuttajiin kielteisesti. Työnantajana olisin varmaan valmis palkkaamaan myös maahanmuuttajia, ainakin jos heidän osaamisensa on kohdallaan.


Yhteisvastuukeräys tarvitsee onnistuakseen myös suuren joukon tekijöitä ja jos tunnet kiinnostusta, niin ota yhteyttä oman seurakuntasi työntekijöihin. Sinulle löytyy kyllä paikka!

Ei kommentteja: