keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Rukoillen pistelty

Reilu viikko sitten olin leikkauksessa. Sen jälkeen en ole vielä voinut paljon liikkua ja on ollut aikaa tehdä käsillä. Onneksi juuri ennen leikkausta vastasin myönteisesti pyyntöön tehdä huovuttamalla suuret rukoushelmet erityisnuorisotyön käyttöön. Sain kasan sopivan väristä villaa ja huovutusneuloja ja aloin hommiin. Olen kerran aiemmin tehnyt jo sellaiset pienenhkön pelastusrenkaan kokoiset rukoushelmet. Tarkoitan tässä taas niitä Lönnebon rukoushelmiä, jotka itselleni ovat tutuimmat ja merkityksellisimmä

Nämä rukoushelmet menevät siis erityisnuorisotyön käyttöön. Alkuun niitä käytetään ainakin rippikoulutyössä. Tulevaisuudesta ei tieä mihin kaikkialle ne päätyvät. Toivottavasti moneen paikkaan, sillä niiden avulla on helppo pitää hartauksia jne.

Huovutin helmet neulahuovutuksella. Sormeenkin tuli kyllä useamman kerran pisteltyä niitä tehdessä. Samalla kun huovutin, niin ajattelin tuota rippikouluryhmää ja rukoilin heidän puolestaan. Kerran toisensa jälkeen kannoin heiät Jumalan eteen, samoin kuin opettajansakin. Rukoushelmet ovat siis monella tavalla rukoushelmet. Niitä voidaan käyttää rukoillessa avuksi, mutta ne on myös rukoillen tehty. Täytyy sanoa, että nautin näiden helmien tekemisestä. Jotenkin se oli terapeuttista. Käsillä tekeminen on ja niin myös rukoileminen.

Ei kommentteja: